Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

MariskavanWijk

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Mariska via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 27-12-2014 Einde ... (2)
  • 10-12-2014 Verjaardagsfeestje ... (1)
  • 22-11-2014 Sinterklaas is in ... (1)
  • 14-11-2014 Sheta Boka Park (0)
  • 06-11-2014 Amazing klein ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 6791 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 505   Aantal reacties 0   Capelle aan den IJssel, Nederland
a A

Amazing klein Curacao

Bon dia allemaal!

In Nederland vallen inmiddels de bladeren van de bomen, wordt het regenachtig en een stuk kouder. Hier op dushi Curacao blijft het hartje zomer (maar op het moment is er even een tropische regenbui..). De temperaturen zijn nog steeds erg hoog. Ik merk dat ik al helemaal gewent ben aan deze temperaturen en eigenlijk ook aan de hele levensstijl hier.
Alles is hier heel relax en dat bevalt me wel. De mensen en collega`s zijn erg open en vriendelijk. Iedereen houdt zijn gemak hier en wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Natuurlijk wordt er tijdens de therapie wel hard gewerkt, daar wil je alles uithalen wat erin zit.
Ik begeleid nu twee Duitse kinderen. Één met epilepsie en één met cerebrale parese. In de eerste week hebben we in de pauze overleg met alle therapeuten, trainers en stagiaires over de kinderen. De kinderen worden voorgesteld en doelen worden besproken. Zo is iedereen op de hoogte. Veel kinderen hebben een hoop meegemaakt en dat is soms best heftig om te horen. Het mooie is om de kinderen hier te zien stralen. Ze hebben hier echt een geweldige tijd en dat zullen ze nog lang meedragen. Na de therapie zijn de meeste kinderen echter wel heel moe. Ik had zelf een meisje dat in slaap viel.
Naast het feit dat de kinderen elke dag met de dolfijnen zwemmen, zwemt de familie ook één keer met de dolfijnen. Vaak passen de stagiaires dan op de kinderen. We lopen een rondje door het sea aquarium of we gaan iets leuks doen in de therapieruimte.
Zo ervaart de familie ook hoe bijzonder de band is met de dolfijnen.
Doordeweeks vermaak ik me dus wel bij het CDTC. Er is altijd genoeg te beleven.
In de avonden wordt er vaak gezellig gekletst op de boot of gaan we wat lekkers halen bij de boulevard, zoals een patatje met een frikandel speciaal. Deze week ben ik ook voor het eerst naar de bioscoop geweest, dat was een leuke beleving. Hier wordt in de zaal veel uitgebreider reageert op bijvoorbeeld een grap. Mensen gaan dan hardop lachen.
Op vrijdagavond is het meestal tijd voor een cocktail bij wet en wild. Daar zijn vaak een hoop bekenden te vinden en dat is heel gezellig met elkaar.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, we gingen naar klein Curacao! De wekker ging al vroeg, want we moesten om 7:15 uur verzamelen bij de boot en we moesten nog een stuk rijden.
Van te voren voor de zekerheid een reispilletje ingenomen, want ik wilde niet zeeziek worden. Gelukkig was de zee rustig en werd ik niet zeeziek. We gingen met een grote catamaran. Onderweg naar klein Curacao hebben we een hoop vliegende vissen gespot, helaas geen wilde dolfijnen.
Al snel zagen we klein Curacao liggen en zagen we hoe helderblauw het water was. De boot stopte een stuk van het strand vandaan en toen konden we allemaal in het water duiken en naar het eiland zwemmen. Meteen me snorkelbril opgezet om onderwater alles te bewonderen. Wat een helder water!
Op het eiland hebben we eerst een wandeling gemaakt, want anders werd het te warm. We hebben de vuurtoren en het scheepswrak bezocht. Daarna gauw weer teruggegaan naar het strand om mooie foto`s te maken. Je voelt je net in een paradijs.
Na de fotoshoot met Inger zijn we snel verderop gaan snorkelen om schildpadden te spotten. En ja hoor, al snel hadden we er eentje gevonden, maar die zwom wel erg diep. Na de lunch op de boot zijn we snel teruggegaan om nog meer schildpadden te zoeken. Ook in het ondiepe water heb ik er een stuk of vier gespot. Het is zo gaaf om naast de schilpadden te zwemmen. Ze blijven gewoon gewoon rustig doorzwemmen en af en toe komen ze boven om adem te halen. Dan zie je ineens een hoofdje boven het water uitsteken, heel schattig.
Naast de schildpadden hebben we ook een hoop andere mooie vissen gezien.
Terug op het strand nog wat groepsfoto`s gemaakt en even bijgekomen van het snorkelen, want dat is best intensief.
Helaas was het toen al tijd om weer terug te keren. Het eerste stuk hebben we gezeild met de boot en daarna vol gas weer terug naar de opstapplaats. Een dagje op stap is best vermoeiend in dit warme weer dus iedereen was behoorlijk moe op de terugweg. Helaas begaf de auto het van een van de stagiaires en moesten we nog even met elkaar duwen. Gelukkig waren er twee mannen die startkabels hadden om ons uiteindelijk te helpen.
Thuis ons lekker opgefrist en foto`s bekeken.
Zondag was een beetje een bijkomdag. Iedereen deed het rustig aan.
Ik kon gelukkig wakker worden met Chabelita, één van de therapiedolfijnen waarmee ik een swim had. Het was weer geweldig om met een dolfijn in het water te zwemmen, activiteiten te doen en onderwater te duiken. Ik zou het wel elke dag willen doen!
Verder ben ik even langs de studio gereden met Bregje waar ik na me stage ga verblijven. Ik heb even kennisgemaakt en kort rondgekeken en dat was erg leuk.
Verder hebben we nog een pad gelopen en dan liep je naast de steile kliffen en kon je een prachtige zonsondergang zien.
Kortom: ik vermaak me nog steeds goed op dushi Curacao!

Liefs Mariska

Reageren